Η Πράξη «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» η οποία υλοποιείται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με την «NEW WRINKLE ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», διοργανώνει σεμινάρια Κατάρτισης & Επιμόρφωσης Στελεχών των Κοινωνικών Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Δομών και των Λοιπών Φορέων του Δήμου Πειραιά στον τομέα της Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων. Στόχος των σεμιναρίων είναι να ενισχύσει την ικανότητα των στελεχών και των αρμόδιων υπηρεσιών, να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν εγκαίρως περιστατικά trafficking.

Το Human Trafficking (εμπορία ανθρώπων) είναι το παράνομο εμπόριο ανθρώπων, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, την εξαναγκαστική εργασία, την εμπορία οργάνων ή βρεφών για υιοθεσία. Πρόκειται για ένα σύστημα όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εμπορεύματα που πωλούνται, αγοράζονται και εξαναγκάζονται να δουλεύουν παρά τη θέλησή τους, με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή, κάτω από απειλές, σωματική και ψυχολογική βία. Η Ελλάδα αποτελεί χώρα διέλευσης και προορισμού των θυμάτων. Εκτιμάται πως χιλιάδες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών, είναι παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στη χώρα μας. Η καταπολέμηση του φαινομένου είναι ένα θέμα που απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων. Η ενημέρωση έχει αξία και ισχύ για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο: ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Υποέργου 1 «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» της Πράξης «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014- 2020» και έχει λάβει κωδικό ΟΠΣ (MIS 5060900) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ E-LEARNING